Orgonakoncert naptár (orgonakoncertek, orgonahangverseny országszerte, hírek a magyar orgonaéletről)
Főmenü

Hírek  (archiv)
Koncertbeszámolók, interjúk

 

Hírek
Hírek : Orgona előadói és improvizációs mesterkurzus Debrecenben

Orgona előadói és improvizációs mesterkurzus Debrecenben

  2012.04.05. 11:57

 
2012. április 24-26. között a Debreceni Református Nagytemplomban és a debreceni Szent Anna Székesegyházban tart mesterkurzust Prof. SZATHMÁRY ZSIGMOND a Freiburgi Zeneművészeti Főiskola és az Osakai Művészeti Egyetem nyugalmazott professzora, 2012. május 21 - 23. a Debreceni Református Nagytemplomban és a Borbíró téri Megtestesülés templomban pedig Prof. Dr.WINFRIED BÖNIG, a Kölni Zeneművészeti Főiskola professzora és a Kölni Dóm orgonistája tart mesterkurzust.
 
 
 
 
A mesterkurzusok időbeosztása:
 
Prof. Szathmáry Zsigmond mesterkurzusa
április 24. kedd 19.30 óra - Szathmáry Zsigmond orgonaestja a Debreceni Szent Anna Székesegyházban - közreműködik a Kodály Kórus Debrecen, vezényel: Pad Zoltán
április 25. szerda 9.00 - 13.00 óráig mesterkurzus a Szent László templomban 
április 25. szerda 15.00 - 19.00 óráig mesterkurzus a Debreceni Nagytemplomban 
április 26. csütörtök 9.00 - 13.00 óráig mesterkurzus a Megtestesülés templomban 
április 26. csütörtök 15.00 - 19.00 óráig mesterkurzus a Debreceni Nagytemplomban 
 
Prof. Dr. Winfried Bönig mesterkurzusa
május 21. hétfő 9.00 - 13.00 óráig mesterkurzus a Debreceni Nagytemplomban
május 21. hétfő 15.00 - 17.00 óráig mesterkurzus a Megtestesülés templomban 
május 22. kedd délelőtt egyéni orgonagyakorlás
május 22. kedd 19.30 óra - Dr. Winfried Bönig orgonaestja a Debreceni Szent Anna Székesegyházban - közreműködnek a Kodály Filharmónikusok Debrecen művészei
május 23. szerda 9.00 - 14.00 óráig mesterkurzus a Debreceni Nagytemplomban

A mesterkurzusokra aktív résztvevőként zeneiskolák, zeneművészeti szakközépiskolák magasabb éves növendékeit, zeneművészeti felsőoktatási intézmények hallgatóit, valamint orgonaművészeket, tanárokat várunk. Passzív résztvevőként a foglalkozások mindenki számára nyilvánosak.

 
A kuzusokra a darabválasztás teljesen szabad, improvizációs foglalkozásra is van lehetőség. A professzoroknak előjátszani kívánt művek listáját a kurzusokat megelőző hét végéig (április 21-ig, valamint május 19-ig) e-mailben szükséges megküldeni.
 
Részvételi díjak a kurzusok teljes időtartamára: aktív részvétel esetén 4000 Ft/kurzus, passzív részvétel esetén 2000 Ft/kurzus, melyet a mesterkurzusok kezdete előtt a helyszínen kell befizetni.
A professzorok koncertjeire igény szerint kedvezményes belépőjegyet biztosítanak.
 
Jelentkezés és további felvilágosítás: 
 
Sárosi Dániel
sarosid@gmx.de
+36-30-289-5597
 
A kurzus támogatója a Kodály Filharmónia Debrecen.

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.