Orgonakoncert naptár (orgonakoncertek, orgonahangverseny országszerte, hírek a magyar orgonaéletről)
Főmenü

Hírek  (archiv)
Koncertbeszámolók, interjúk

 

Hírek
Hírek : Orgona előadói és improvizációs mesterkurzus Debrecenben

Orgona előadói és improvizációs mesterkurzus Debrecenben

  2012.04.05. 11:57

 
2012. április 24-26. között a Debreceni Református Nagytemplomban és a debreceni Szent Anna Székesegyházban tart mesterkurzust Prof. SZATHMÁRY ZSIGMOND a Freiburgi Zeneművészeti Főiskola és az Osakai Művészeti Egyetem nyugalmazott professzora, 2012. május 21 - 23. a Debreceni Református Nagytemplomban és a Borbíró téri Megtestesülés templomban pedig Prof. Dr.WINFRIED BÖNIG, a Kölni Zeneművészeti Főiskola professzora és a Kölni Dóm orgonistája tart mesterkurzust.
 
 
 
 
A mesterkurzusok időbeosztása:
 
Prof. Szathmáry Zsigmond mesterkurzusa
április 24. kedd 19.30 óra - Szathmáry Zsigmond orgonaestja a Debreceni Szent Anna Székesegyházban - közreműködik a Kodály Kórus Debrecen, vezényel: Pad Zoltán
április 25. szerda 9.00 - 13.00 óráig mesterkurzus a Szent László templomban 
április 25. szerda 15.00 - 19.00 óráig mesterkurzus a Debreceni Nagytemplomban 
április 26. csütörtök 9.00 - 13.00 óráig mesterkurzus a Megtestesülés templomban 
április 26. csütörtök 15.00 - 19.00 óráig mesterkurzus a Debreceni Nagytemplomban 
 
Prof. Dr. Winfried Bönig mesterkurzusa
május 21. hétfő 9.00 - 13.00 óráig mesterkurzus a Debreceni Nagytemplomban
május 21. hétfő 15.00 - 17.00 óráig mesterkurzus a Megtestesülés templomban 
május 22. kedd délelőtt egyéni orgonagyakorlás
május 22. kedd 19.30 óra - Dr. Winfried Bönig orgonaestja a Debreceni Szent Anna Székesegyházban - közreműködnek a Kodály Filharmónikusok Debrecen művészei
május 23. szerda 9.00 - 14.00 óráig mesterkurzus a Debreceni Nagytemplomban

A mesterkurzusokra aktív résztvevőként zeneiskolák, zeneművészeti szakközépiskolák magasabb éves növendékeit, zeneművészeti felsőoktatási intézmények hallgatóit, valamint orgonaművészeket, tanárokat várunk. Passzív résztvevőként a foglalkozások mindenki számára nyilvánosak.

 
A kuzusokra a darabválasztás teljesen szabad, improvizációs foglalkozásra is van lehetőség. A professzoroknak előjátszani kívánt művek listáját a kurzusokat megelőző hét végéig (április 21-ig, valamint május 19-ig) e-mailben szükséges megküldeni.
 
Részvételi díjak a kurzusok teljes időtartamára: aktív részvétel esetén 4000 Ft/kurzus, passzív részvétel esetén 2000 Ft/kurzus, melyet a mesterkurzusok kezdete előtt a helyszínen kell befizetni.
A professzorok koncertjeire igény szerint kedvezményes belépőjegyet biztosítanak.
 
Jelentkezés és további felvilágosítás: 
 
Sárosi Dániel
sarosid@gmx.de
+36-30-289-5597
 
A kurzus támogatója a Kodály Filharmónia Debrecen.

 

Anime, manga, videojátékok, könyvek, japán és holland kultúra. Ha ezek mind érdekelnek, látogass el az oldalamra.    *****    35 éves a világ egyik legnagyszerûbb játéka, a Super Mario Bros. 3! Ennek alkalmából írtam egy retrospektív cikket.    *****    Megújultunk! Új köntösben a Mesetár! Gyere, és nézz be hozzánk!    *****    A legfrissebb információk a frissen megjelent Super Mario Bros. Wonder-rõl, de szinte mindegyik Mario játék jelen van.    *****    A legfrissebb információk a két kiváló japán énekesnõrõl Hayashibara Megumi-ról, Okui Masami-ról és saját projektjeikrõl    *****    Kritika a 13 év után visszatért Nox legújabb albumáról, a Fõnixrõl.    *****    farkasmetal--Lakatos munka- Haidekker kerítés- Haidekker kapu-farkasmetal- Lakatosmunka- Kerítés-Épületlakatos-    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell nézni.Nézz bele Te is ebbe a csodás tükörbe! Szeretettel várlak.    *****    A legfrissebb információk az új Haikyuu!! movie-ról itt olvasható! Anime Odyssey!    *****    Ha neked is bejött az F-Zero 99, de túl sok nehézséget okoz, itt olvashatsz néhány tippet és trükköt, hogy jobban menjen    *****    A manga alapján a Migi to Dali ígérkezik a 2023 õszi szezon legrejtélyesebb animéjének. Érdemes lesz megnézni.    *****    Közel 20 év után visszatért az F-Zero sorozat. És micsoda visszatérés volt! Olvass róla itt.    *****    Mindenkinek kedvezõ árakkal, születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, gyermek és gyermektervezési horoszkóp! Kattints    *****    A Super Mario Bros. Movie az idei év egyik legjövedelmezõbb animációja. De vajon annyira jó is? Olvass róla itt.    *****    A Gran Turismo azon filmadaptációk közé tartozik, amit érdemes megnézni. Olvass róla a Gaming Haven-en!    *****    A most õsszel érkezõ Yuzuki-san Chi no Yon Kyoudai. ígéretes animének tûnik. A négy testvérrõl bemutatót itt olvashatsz.    *****    RITA-ORA.NET / Megnyílt Magyarország egyetlen Rita Ora rajongói oldala! Látogass el hozzánk és olvasd el a friss híreket    *****    Ismerd meg a Bakuten!!-t, olvasd el az 1. rész részletes elemzését! Késõbb további elemzések várhatók. Anime Odyssey!    *****    Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Álom otthon.    *****    Mivel a Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru anime karakterei fiatal felnõttek, ezért a személyiségüket is mélyebben lehet elemezni.