Orgonakoncert naptár (orgonakoncertek, orgonahangverseny országszerte, hírek a magyar orgonaéletről)
Főmenü

Hírek  (archiv)
Koncertbeszámolók, interjúk

 

Hírek
Hírek : Jótékonysági Karácsonyváró zenés áhítatok a Belvárosi templomban Baján

Jótékonysági Karácsonyváró zenés áhítatok a Belvárosi templomban Baján

  2012.11.26. 12:08

 

Advent vasárnapjain jótékony célú Karácsonyváró Zenés áhítatokra hív minden érdeklődőt a Belvárosi Plébánia, melyek alkalmával a zene hangjai mellett a karácsony ünnepére felkészítő gondolatok is elhangzanak. Az elmélkedéseket minden alkalommal Binszki József baja-belvárosi plébános úr tartja.
Az első alkalommal advent 1. vasárnapján 19 órai kezdettel Dudás Nóra, a Debreceni Egyetem hallgatója fog orgonálni, énekel: Kovács Csilla szoprán énekes.  
A zenés áhítatokra a belépés természetesen díjtalan, de adományokat a belvárosi templom orgonájának felújítására köszönettel elfogadnak. 
 
A sorozat honlapja (ahol a felújításra szoruló orgona állapotáról Dr. Kosóczki Tamás írását is olvashatják): www.orgona.baja.hu

A Karácsonyváró zenés áhítatok további hangversenyei:

Advent 2. vasárnapján, december 9-én Péterfay Ferenc a Liszt Ferenc AMI orgona szakos növendéke orgonál, valamint a Szent László ÁMK Kamarakórusa énekel, vezényel: Mihálovits Katalin. Közreműködik: Péterfay Dóra (ének) a Liszt Ferenc AMI növendéke
Advent 3. vasárnapján, december 16-án a Liszt Ferenc AMI orgona, magánének, hegedű, gordonka, trombita és fuvola szakos növendékei adnak hangversenyt.
Advent 4. vasárnapján, december 23-án az Érsekcsanádi Összhang Kórus hangversenyére kerül sor, vezényel Bálint Márta. Orgonán közreműködik: dr. Kosóczki Tamás
2012. december 24-én az éjféli mise előtt 23 órától a Belvárosi Templomban Csendes éj címmel karácsonyi zenés áhítatra kerül sor, dr. Kosóczki Tamás szerkesztésében.
2012. december 29-én, 19 órakor a Belvárosi templomban ünnepi karácsonyi  jótékonysági hangversenyre kerül sor. A Belvárosi Orgonaesték sorozat XV. évfolyam ünnepi estjének vendége: Fassang László orgonaművész, a Budapesti Művészetek Palotájának orgonistája, és a Zeneakadémia orgonatanára.

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.