Orgonakoncert naptár (orgonakoncertek, orgonahangverseny országszerte, hírek a magyar orgonaéletről)
Főmenü

Hírek  (archiv)
Koncertbeszámolók, interjúk

 

Hírek
Hírek : Jótékonysági Karácsonyváró zenés áhítatok a Belvárosi templomban Baján

Jótékonysági Karácsonyváró zenés áhítatok a Belvárosi templomban Baján

  2012.11.26. 12:08

 

Advent vasárnapjain jótékony célú Karácsonyváró Zenés áhítatokra hív minden érdeklődőt a Belvárosi Plébánia, melyek alkalmával a zene hangjai mellett a karácsony ünnepére felkészítő gondolatok is elhangzanak. Az elmélkedéseket minden alkalommal Binszki József baja-belvárosi plébános úr tartja.
Az első alkalommal advent 1. vasárnapján 19 órai kezdettel Dudás Nóra, a Debreceni Egyetem hallgatója fog orgonálni, énekel: Kovács Csilla szoprán énekes.  
A zenés áhítatokra a belépés természetesen díjtalan, de adományokat a belvárosi templom orgonájának felújítására köszönettel elfogadnak. 
 
A sorozat honlapja (ahol a felújításra szoruló orgona állapotáról Dr. Kosóczki Tamás írását is olvashatják): www.orgona.baja.hu

A Karácsonyváró zenés áhítatok további hangversenyei:

Advent 2. vasárnapján, december 9-én Péterfay Ferenc a Liszt Ferenc AMI orgona szakos növendéke orgonál, valamint a Szent László ÁMK Kamarakórusa énekel, vezényel: Mihálovits Katalin. Közreműködik: Péterfay Dóra (ének) a Liszt Ferenc AMI növendéke
Advent 3. vasárnapján, december 16-án a Liszt Ferenc AMI orgona, magánének, hegedű, gordonka, trombita és fuvola szakos növendékei adnak hangversenyt.
Advent 4. vasárnapján, december 23-án az Érsekcsanádi Összhang Kórus hangversenyére kerül sor, vezényel Bálint Márta. Orgonán közreműködik: dr. Kosóczki Tamás
2012. december 24-én az éjféli mise előtt 23 órától a Belvárosi Templomban Csendes éj címmel karácsonyi zenés áhítatra kerül sor, dr. Kosóczki Tamás szerkesztésében.
2012. december 29-én, 19 órakor a Belvárosi templomban ünnepi karácsonyi  jótékonysági hangversenyre kerül sor. A Belvárosi Orgonaesték sorozat XV. évfolyam ünnepi estjének vendége: Fassang László orgonaművész, a Budapesti Művészetek Palotájának orgonistája, és a Zeneakadémia orgonatanára.

 

Anime, manga, videojátékok, könyvek, japán és holland kultúra. Ha ezek mind érdekelnek, látogass el az oldalamra.    *****    35 éves a világ egyik legnagyszerûbb játéka, a Super Mario Bros. 3! Ennek alkalmából írtam egy retrospektív cikket.    *****    Megújultunk! Új köntösben a Mesetár! Gyere, és nézz be hozzánk!    *****    A legfrissebb információk a frissen megjelent Super Mario Bros. Wonder-rõl, de szinte mindegyik Mario játék jelen van.    *****    A legfrissebb információk a két kiváló japán énekesnõrõl Hayashibara Megumi-ról, Okui Masami-ról és saját projektjeikrõl    *****    Kritika a 13 év után visszatért Nox legújabb albumáról, a Fõnixrõl.    *****    farkasmetal--Lakatos munka- Haidekker kerítés- Haidekker kapu-farkasmetal- Lakatosmunka- Kerítés-Épületlakatos-    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell nézni.Nézz bele Te is ebbe a csodás tükörbe! Szeretettel várlak.    *****    A legfrissebb információk az új Haikyuu!! movie-ról itt olvasható! Anime Odyssey!    *****    Ha neked is bejött az F-Zero 99, de túl sok nehézséget okoz, itt olvashatsz néhány tippet és trükköt, hogy jobban menjen    *****    A manga alapján a Migi to Dali ígérkezik a 2023 õszi szezon legrejtélyesebb animéjének. Érdemes lesz megnézni.    *****    Közel 20 év után visszatért az F-Zero sorozat. És micsoda visszatérés volt! Olvass róla itt.    *****    Mindenkinek kedvezõ árakkal, születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, gyermek és gyermektervezési horoszkóp! Kattints    *****    A Super Mario Bros. Movie az idei év egyik legjövedelmezõbb animációja. De vajon annyira jó is? Olvass róla itt.    *****    A Gran Turismo azon filmadaptációk közé tartozik, amit érdemes megnézni. Olvass róla a Gaming Haven-en!    *****    A most õsszel érkezõ Yuzuki-san Chi no Yon Kyoudai. ígéretes animének tûnik. A négy testvérrõl bemutatót itt olvashatsz.    *****    RITA-ORA.NET / Megnyílt Magyarország egyetlen Rita Ora rajongói oldala! Látogass el hozzánk és olvasd el a friss híreket    *****    Ismerd meg a Bakuten!!-t, olvasd el az 1. rész részletes elemzését! Késõbb további elemzések várhatók. Anime Odyssey!    *****    Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Álom otthon.    *****    Mivel a Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru anime karakterei fiatal felnõttek, ezért a személyiségüket is mélyebben lehet elemezni.